Wp Header Logo 562.png

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، این اظهارات در شرایطی است که بخش اعظم بازار خودرو همچنان در اختیار دو شرکت ایران‌خودرو و سایپاست و خودروهای مونتاژی و وارداتی همچنان سهم اندکی از بازار خودروی کشور را در اختیار دارند.

اما اینکه دست‌اندرکاران صنعت خودرو تاکید بر حذف انحصار از بازار خودرو دارند، از این روست که آزادسازی قیمت خودرو منوط به رفع انحصار است؛ این در شرایطی است که حالا دو دیدگاه در مورد رفع انحصار شکل گرفته است.

دیدگاهی که عنوان می‌کند انحصار خودرو به واسطه تعدد شرکت‌های خودروساز و واردات برطرف شده و دیدگاه دیگری که تاکید دارد اگر‌چه واردات آزاد شده و خودروسازان مونتاژی هم سهم مناسبی از بازار خودرو دارند؛ با‌این‌حال دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا همچنان بخش اعظم بازار را در اختیار دارند و به واسطه حضور دولت در ایران‌خودرو و سایپا، شرایط تولید و عرضه این دو شرکت به‌طور ویژه‌  انجام می‌شود و دولت با بازی تعرفه‌ای و همچنین شل و سفت کردن پیچ تخصیص ارز به خودروسازان مونتاژی، به‌نوعی بازار را به نفع دو خودروساز یادشده تنظیم می‌کند.

این دو دیدگاه در شرایطی است که اگرچه سهامداری دولت در ایران‌خودرو و سایپا به نوعی حضور این دو شرکت را در بازار خودروی کشور پررنگ‌تر کرده، بااین‌حال زمینه رشد زیان انباشته و زیان‌دهی در این دو خودروسازی را نیز موجب شده است.

در‌حال‌حاضر با وجود حکمرانی دولت خودروسازان با زیان محصولات خود را به بازار عرضه می‌کنند و دولت با قیمت‌گذاری دستوری مانع از اصلاح قیمت در این شرکت‌ها شده است؛ بدین‌ترتیب انحصاری که هم‌اکنون در بازار خودرو کشور شکل گرفته انحصاری زیان‌آور است که سودی برای خودروساز ندارد. دولت با اسم رمز انحصار از یک سو در واردات خودرو مداخله می‌کند و  از سوی دیگر خودروسازان را در انباشتی از زیان و ضرر نگه داشته است.

source

separjelo.ir

توسط separjelo.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *