Wp Header Logo 2224.png

اولین سری از تاکسی های برقی که محصول جک و تولید کرمان موتور است، خدمت خود را در شهر تهران آغاز کرده اند. کی ام سی EJ7، اولین خودروی برقی بازار ایران است که در تاکسیرانی تهران هم به خدمت گرفته شده است. سوالاتی درباره هزینه های شارژ این خودرو مطرح شده که مدیر عامل تاکسیرانی این موضوع را تشریح کرد.

اکستریم VX اکستریم VX

خانم شادی مالکی، مدیرعامل تاکسی‌رانی تهران درباره هزینه شارژ این خودروها در ایستگاههای فست شارژ DC گفت:

هزینه هر بار شارژ تاکسی برقی در ایستگاه‌های تهران بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است. ظرفیت باتری تاکسی‌های برقی در تهران به طور متوسط ۵۴ کیلووات ساعت است و با هر بار شارژ، تاکسی می‌تواند بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر مسافت را طی کند. بنابراین به طور تقریبی، هر یک روز در میان یکبار نیاز به شارژ مجدد وجود دارد.

باتوجه به میانگین مصرف سوخت تاکسی‌های بنزینی تهران، هزینه یک تاکسی برقی برای همان میزان پیمایش یک سوم خواهد بود و این درحالی است که آلایندگی و صدای آنها نیز قابل مقایسه نیست. البته عوامل مختلفی مانند سبک رانندگی، شرایط آب و هوایی، ترافیک و وزن خودرو می‌توانند بر مسافت پیمایش تاثیرگذار باشند. مقدار پیمایش خودروهای برقی چینی با استاندارد استاندارد NEDC  سنجیده می شوند که استانداردی نسبتا قدیمی است و در شرایط واقعی ممکن است میزان پیمایش تا ۳۰ درصد کمتر از آن باشد. استاندارد استاندارد WLTP که در اروپا استفاده می شود جدیدتر است و استاندارد EPA آمریکا هم دقیق ترین روش سنجش پیمایش خودروهای برقی به شمار می آید.

افزایش تقاضا برای شارژ خودروهای برقی و محدودیت‌های موجود در زیرساخت‌های شارژ، می‌تواند منجر به تشکیل صف و طولانی شدن زمان انتظار برای شارژ در ایستگاه‌های درون شهری شود.
توسعه زیرساخت‌های شارژ سریع و گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای شارژ خودروهای برقی، از جمله مواردی است که می‌تواند به بهبود وضعیت موجود کمک کند. کرمان موتور برای کمک به ایجاد زیرساخت  های گسترده تر و ایجاد ایستگاههای شارژ سریع اعلام آمادگی کرده تا هر دو هفته یک بار یک ایستگاه جدید را راه اندازی نماید.

در حال حاضر ۲۳ ایستگاه شارژ خودروی برقی فعال در تهران و شهرهای دیگر کشورشامل ایستگاه شارژ گردشگری، پارکینگ طبقاتی سعدی، ایستگاه شارژ پارکینگ طالقانی، نمایشگاه بین المللی، ایستگاه شارژ مدنی، معاونت حمل و نقل شهرداری، تاکسیرانی (شماره یک)، ایستگاه شارژ برج آزادی، ایستگاه شارژ شتاب، جتکو، کرمان موتور، ایران خودرو، نوین ماهان (بم)، نمایندگی مدیران خودرو گلکانی (بابل)، هشت بهشت ایرانیان(مارال ستاره)، ماموت (هشتگرد)، ایستگاه شارژ باغستان (البرز)، ایستگاه شارژ مکو (البرز)،ایستگاه شارژ خورشیدی مکو (البرز)، ایستگاه شارژ ایران خودرو دیزل (قم)، ایستگاه شارژ ایران خودرو دیزل (اراک)، هتل میزبان (بابلسر) و هشت بهشت ایرانیان(چالوس) هستند.

ایستگاه‌های نصب شده غیر فعال و در حال تجهیز نیز پارکینگ مرکزی خرید اندیشه، پارکینگ حافظ، پارکینگ امیرکبیر، پارکینگ جنگلی یاس فاطمی، پارک آب و آتش، میوه و تره‌بار بیهقی، شهرداری منطقه ۶، شهرداری منطقه ۹، بوستان نهج‌البلاغه، برج میلاد، معاونت اجتماعی منطقه ۸، ایستگاه شارژ ۱۷ شهریور، پایانه امام رضا (ع)، پایانه امام رضا (ع) (مشهد مقدس) است.

مدیرعامل تاکسیرانی تهران به امکان شارژ خودروهای برقی با استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرده و این موضوع را به ایجاد زیرساخت‌های لازم مرتبط دانسته است. وی بر اهمیت حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های سبز تاکید کرده است.

شارژ خانگی و تعرفه برق:

شارژ خودروهای برقی در خانه با استفاده از کنتور خانگی می‌تواند باعث افزایش قابل توجه هزینه‌های برق شود.
در کشورهای پیشرو در زمینه برقی‌سازی، تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شده است که شارژ خودروهای برقی در خانه، تاثیر زیادی بر افزایش هزینه‌های کلی برق نداشته باشد.
در حال حاضر، ایران فاقد چنین زیرساخت‌هایی است و شارژ خانگی خودروهای برقی می‌تواند منجر به افزایش قابل توجه هزینه‌های برق برای رانندگان شود.

زمان شارژ:

زمان شارژ خودروهای برقی به نوع شارژر و ظرفیت باتری بستگی دارد. در شارژ خانگی، زمان شارژ معمولاً بین ۷ تا ۸ ساعت است. در حالی که در ایستگاه‌های شارژ سریع (DC)، زمان شارژ بین ۴۵ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۷ رای

source

separjelo.ir

توسط separjelo.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *