جهان صنعت نیوز، عبدالمطهر محمدخانی؛ سخنگوی شهرداری تهران، در نشست خبری امروز که به صورت مجازی برگزار شد، به پرسشهایی درباره اقدامات شهرداری برای رفع آلودگی هوا پاسخ داد.
محمدخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه باوجود واریز ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد شهرداری تهران با چین برای واردات تاکسی و اتوبوسهای برقی، تنها حدود ۱۰۰۰ دستگاه تاکسی و اتوبوس به گمرک و حدود ۶۰ دستگاه به تهران رسیده است، که ممکن است توقف این قرارداد تلقی شود، اظهار کرد: لازم است این نکته را اصلاح کنم که قرارداد چین هرگز متوقف نشده است.
وی ادامه داد: پیشتر نیز اعلام کردم که با توجه به ظرفیت مناسب تولید داخلی در حوزه موتورهای برقی، تصمیم بر آن شد که اولویت نخست در این بخش به خرید از تولیدکنندگان داخلی اختصاص یابد. همچنین در تخصیص بودجه و اجرای عملیات، اولویت اول ما واردات اتوبوسها و تاکسیها بود.
سخنگوی شهرداری تهران تصریح کرد: ما با مافیای خودرو مواجه هستیم. البته برخی این سخن را بد برداشت کردند، اما منظور من مافیای واردات خودرو بود که مانع طیکردن مسیری با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر برای ارائه خودرو به شهروندان شدند و با سنگاندازیهای متعدد از تمامی ظرفیتهای رسانهای و نهادی خود استفاده کردند.
وی افزود: اتوبوسهایی که وارد کردیم، در مقایسه با نمونههای دیگر، حداقل ۸۰ تا ۹۰ هزار یورو تفاوت قیمت داشتند. با یک محاسبه ساده میتوان دریافت که چه سود هنگفتی به جیب این مافیا میرفت.
محمدخانی خاطرنشان کرد: شهردار تهران تصمیم گرفت باوجود تمام این سنگاندازیها، زیر بار فشار مافیا نرود و مسیر سالمتری برای واردات خودرو انتخاب کند. نتیجه این تصمیم، کیفیت بالاتر خودروها و کاهش قیمت آنها بود. البته این رویکرد جدید با چالشها و دستاندازهای بیشتری مواجه شد.
وی تأکید کرد: اگر میخواستیم مسیر دیگری را طی کنیم، جدا از بدقولیهای مرسوم مافیای خودرو، بهجای ۲۵۰۰ اتوبوس، تنها ۲۰۰۰ اتوبوس وارد میکردیم. بااینحال، این مسیر باز شده است و روند واردات با ورود محمولههای اول، دوم و سوم تاکسیها و دو محموله اتوبوسی که وارد کشور شدهاند، شتاب خواهد گرفت. انتظار داریم تا پایان این دوره مدیریت شهری، حدود ۱۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۵۰۰ اتوبوس برقی وارد کنیم و تا سال آینده کل خریدها به انجام برسد.
منبع: تسنیم
اجتماعی و فرهنگی
source