مقاله پیش روی شما عزیزان به معرفی پرفروش ترین خودروهای آمریکایی تاریخ اختصاص دارد.
خودروسازان آمریکایی در بیش از یک قرن اخیر جزو پیشتازان صنعت خودرو در دنیا بودهاند. این شرکتها نه تنها چشمانداز اقتصادی آمریکا را بهطور قابلتوجهی بهبود بخشیدهاند بلکه تأثیر قابلتوجهی روی ترندهای جهانی خودرو نیز داشتهاند. ما تصمیم گرفتهایم پرفروش ترین خودروهای آمریکایی تاریخ را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم هرچند باید دانست لیست پیش رو علاوه بر اینکه به میزان فروش خودروهای این کشور اشاره میکند بلکه به دلایل موفقیت آنها از جمله تجهیزات، نوآوریها و سلایق مصرفکنندگان نیز میپردازد.
پرفروش ترین خودروهای آمریکایی تاریخ
-
جیپ چروکی XJ
میزان فروش: ۲.۸۸۴ میلیون دستگاه
این شاسیبلند دو دیفرانسیل در یک نسل و از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۱ تولید شد هرچند تولید جهانی آن تا سال ۲۰۱۴ ادامه یافت. XJ اولین شاسیبلند دو دیفرانسیل غیرنظامی بود که از ساختار یکپارچه استفاده میکرد تا هم سبکتر و هم مستحکمتر باشد. مشتریان جیپ چروکی XJ را به دلیل انعطاف بالا در آفرود و جاده دوست داشتند، خودرویی که علاقه افراد به شاسیبلندها را چند برابر کرد و نهایتاً جای استیشن واگنها را گرفت.
-
مرکوری کوگار
میزان فروش: ۳,۰۷۸ میلیون دستگاه
مرکوری در تاریخ خود به دلیل تولید نسخههای لوکستر از محصولات فورد شناخته میشود و کوگار هم از این قضیه مستثنا نیست. این خودرو در ابتدا معادل سطح بالاتر فورد موستانگ در سال ۱۹۶۷ بود و به خاطر ظاهر آیرودینامیک تر و چراغهای جلوی پنهان متمایز میشد. موفقیت کوگار البته دستخوش تغییر شد و با گذشت زمان به خودروی لوکستری بدل گردید تا اینکه نهایتاً با خاتمه تولید نسل هشتم در سال ۲۰۰۲ روانه موزه شد.
-
بیوک الکترا
میزان فروش: ۳,۱۷۰ میلیون دستگاه
الکترا سدان پرچمدار بیوک بود که از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۹۰ و در ۵ نسل تولید شد. این خودروی سطح بالا از تجهیزات لوکس سود میبرد و نسخههای متنوعی از آن وجود داشت. آنچه باعث محبوبیت واقعی الکترا شد تجهیزاتی بود که معمولاً در خودروهای لوکستر رقیبی همچون کادیلاک وجود داشت. جنرال موتورز میگوید الکترا را در آیندهای نزدیک بهصورت محصولی برقی احیا خواهد کرد.
-
پونتیاک بونویل
میزان فروش: ۳,۴۶۰ میلیون دستگاه
بونویل از سال ۱۹۵۷ تا ۲۰۰۵ روی خط تولید قرار داشت و به عنوان سدانی فول سایز بین خریداران محبوب بود. این خودرو را میتوان بزرگترین و گرانترین محصول پونتیاک دانست. خودروی موردبحث در طول ۱۰ نسل خود تغییرات زیادی را تجربه کرد و در نهایت به عنوان یک خودروی خانوادگی مطمئن شناخته شد.
-
پلیموث فیوری
میزان فروش: ۳,۶۸۰ میلیون دستگاه
فیوری برای رقابت با خودروهای لوکس و محبوبی همچون شورولت ایمپالا و فورد LTD تولید شد و از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۸۹ در دسترس خریداران بود. این خودرو از پرفورمنس مطلوبی سود میبرد و در سالهای آخر تولید گزینهای محبوب برای سازمانهای دولتی بود.
-
کادیلاک دویل
میزان فروش: ۳,۸۷۰ میلیون دستگاه
دویل نامی بود که توسط کادیلاک از سال ۱۹۵۸ تا ۲۰۰۶ بکار گرفته شد و در ۸ نسل عرضه گردید. با اینکه نسل اول کوپه این خودرو جزو ارزانترین محصولات کادیلاک بود اما همچنان از تجهیزات لوکس زیادی بهره میبرد. این خودروی لوکس به وفور توسط چهرههای سیاسی و سلبریتی ها رانده شد تا به یک نماد بدل شود. با اینکه نام دویل در سال ۲۰۰۶ بازنشسته شد اما نسل جدید آن در قالب DTS روانه بازار شد.
-
فورد فوکوس
میزان فروش: ۳,۸۸۲ میلیون دستگاه
این خودروی کامپکت در سال ۱۹۹۸ معرفی شد و تا به حال نیز در خط تولید قرار دارد هرچند عرضهاش در آمریکا از سال ۲۰۱۹ متوقف شده است. فوکوس همانند پدر خود یعنی فورد اسکورت برای بازارهای جهانی طراحی شده و همین موضوع جزو دلایل موفقیتهای بارز آن است. فوکوس همچنان به عنوان خودرویی خانوادگی، ارزانقیمت و مطمئن مطرح است هرچند نسخههای اسپرت همچون ST و RS نیز تولید شدهاند.
-
بیوک اسپشیال
میزان فروش: ۳,۸۹۰ میلیون دستگاه
این خودروی ارزانقیمت در سال ۱۹۳۶ تولید شد و تا سال ۱۹۶۹ در دسترس مشتریان قرار داشت. اسپشیال از طراحی زیبای بهره میبرد و بهصورت کوپه، سدان و استیشن عرضه میشد. اسپشیال با پیشرانه ۶ سیلندر بیوک در دهه ۶۰ میلادی معرفی شد و این پیشرانه تا سال ۲۰۰۶ در خط تولید جنرال موتورز حضور داشت.
-
شورولت کروز
میزان فروش: ۴,۳۰۲ میلیون دستگاه
کروز کامپکت در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و هدف از تولید آن ارائه محصولی ایمن و هیجانانگیز با قیمت مناسب بود. پس از بازسازی کمپانی شورولت در سال ۲۰۰۹، جنرال موتورز به دنبال عرضه جهانی کروز بود و مشتریانی که خواهان خودرویی ارزان و کممصرف بودند به آن علاقهمند شدند. تولید کروز در آمریکا سال ۲۰۱۹ متوقف شده اما همچنان در سایر بازارها عرضه میشود.
-
فورد تاندربرد
میزان فروش: ۴,۴۳۸ میلیون دستگاه
تاندربرد افسانهای در ۱۱ نسل و از سال ۱۹۵۵ تا ۲۰۰۵ تولید شده است. این خودرو کلاس جدیدی را در بازار آمریکا به نام خودروی لوکس شخصی ایجاد نمود. با اینکه تاندربرد تأکید زیادی روی راحتی و رفاه سرنشینان داشته اما مدلهای اولیه با پیشرانههای ۸ سیلندر پرقدرت نیز تولید شدهاند. تاندربرد تأثیر زیادی نیز روی فرهنگ عامه مردم آمریکا گذاشت.
-
شورولت کاپریس
میزان فروش: ۴,۶۳۰ میلیون دستگاه
این خودروی فول سایز از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۶ تولید شد و در بازار استرالیا نیز با برند هولدن قابل خریداری بود. کاپریس هم جزو نمادهای بازار خودروی آمریکاست و دو بار برنده جایزه خودروی سال موتور ترند شده است. نسخههای اولیه کاپریس جزو بزرگترین خودروهای تولیدی شورولت بودهاند. فروش کاپریس بهطور خاص در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی بالا بود یعنی زمانی که خودروهای فول سایز تقاضای زیادی داشتند.
-
پونتیاک گرند ای ام
میزان فروش: ۴,۶۶۷ میلیون دستگاه
درست همانند فورد تاندربرد، پونتیاک گرند ای ام نیز کلاس جدیدی با نام کوپه پرفورمنس و لوکس را ایجاد کرد. این خودرو از ویژگیهای لوکس و اسپرت توامان بهره میبرد و با فرمول درستی تولید شد تا به محصولی پرفروش بدل شود. مدلهای بعدی گرند ای ام موفقیت زیادی به دست آوردند زیرا به عنوان محصولاتی اسپرت و ارزانقیمت در دسترس بودند. گرند ای ام از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۵ تولید شده است.
-
فورد مدل A
میزان فروش: ۴,۸۵۸ میلیون دستگاه
جانشین فورد مدل T فقط به مدت ۶ سال و از ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۲ تولید شد اما در همین مدت کم با نسخههای بسیار زیادی از کوپه اسپرت گرفته تا وانت پیکاپ در دسترس بود. مدل A خلاقیتهایی به همراه داشت که از جمله آنها میتوان به اولین شیشه جلوی ایمنی و پدالهای استاندارد خودرو اشاره نمود. مدل A نیز همانند مدل T به موفقیت فوقالعادهای دست یافت.
-
فورد LTD
میزان فروش: ۵,۵۳۰ میلیون دستگاه
در بازه زمانی تولید ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۶، فورد LTD اساساً تریم لوکستر از گلکسی بود اما در نهایت به خودرویی مستقل بدل شد. LTD را میتوان بزرگترین و لوکسترین محصول فورد در آن دوران دانست و آنچه باعث محبوبیتش شد آپشن ها و تجهیزاتی بود که معمولاً در خودروهای گرانتر لینکلن و مرکوری دیده میشد. این خودرو در واقع از بدنه فورد و کابین مرکوری استفاده میکرد.
-
شورولت کامارو
میزان فروش: ۵,۵۹۴ میلیون دستگاه
کامارو اولین بار در سال ۱۹۶۶ راهی بازار شد و تولیدش همین چند ماه پیش به پایان رسید. البته شورولت اظهار داشته کامارو در آینده به گونهای متفاوت باز خواهد گشت. این خودروی عضلانی جزو مشهورترین و دوستداشتنی محصولات صنعت خودروی آمریکاست و رقیب فورد موستانگ به شمار میرود.
-
بیوک له سیبر
میزان فروش: ۶ میلیون دستگاه
له سیبر محصولی فول سایز بود که بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۲۰۰۵ تولید شد. خودروی یاد شده از سواری راحت، پرفورمنس مطلوب و هندلینگ سورپرایز کننده سود میبرد و در مدتزمان زیادی که تولید شد محبوبترین خودروی بیوک لقب گرفت. در واقع این خودرو پرفروش ترین محصول فول سایز آمریکا در سال ۲۰۰۵ بود و در همان سال نیز بازنشسته شد.
-
شورولت کاوالیر
میزان فروش: ۶,۴۳۴ میلیون دستگاه
کاوالیر از فلسفه توسعه مشابهی با فورد اسکورت برخوردار بود و اولین محصول جهانی جنرال موتورز به شمار میرفت. این خودرو به دنبال فروش خوب در آمریکا و همچنین بازارهای جهانی بود. کاوالیر بین سالهای ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۵ عرضه شد هرچند چهارمین نسل آن بهطور انحصاری تا سال ۲۰۲۱ در چین عرضه شده است. این محصول کامپکت و دیفرانسیل جلو عملکرد بسیار خوبی در مقابل رقبای ژاپنی در دهه ۸۰ میلادی داشته است.
-
فورد رنجر
میزان فروش: ۷,۶۸۳ میلیون دستگاه
رنجر نزدیکترین رقیب فورد به وانتهای شورولت S-10 و کلرادو محسوب میشود و چهارمین نسل آن در سال ۲۰۱۹ روانه بازار آمریکای شمالی شده و نسل قبلی نیز بین سالهای ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۲ در خط تولید بوده است. رنجر به دلیل قابلیت اطمینان بالا و راحتی در سرویس و نگهداری شناخته میشود. مدلهای فعلی رنجر از پیشرانههای پرقدرت و آفرود خوب بهره میبرند.
-
فورد سری E
میزان فروش: ۸,۲۰۰ میلیون دستگاه
سری E که با نام اکونولاین نیز شناخته میشود ون فول سایز فورد است که اولین بار سال ۱۹۶۱ معرفی شده و در سال ۲۰۱۵ جای خود را به ترانزیت داده است. آنچه باعث محبوبیت سری E شد انعطاف بالای پلتفرم آن بود به گونهای که خریداران میتوانستند آن را بهصورت مسافری یا تجاری درآورند. سری E بهصورت آمبولانس و وانت پیکاپ و… نیز تولید شده است.
-
فورد تاروس
میزان فروش: ۸,۴۰۴ میلیون دستگاه
۶ نسل از تاروس بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۹ تولید شدهاند. پلتفرم قابلاطمینان و مستحکم تاروس جایگزین کراون ویکتوریا به عنوان سدان پلیس فورد در سال ۲۰۱۳ شد. این خودرو خلاقیتهایی به همراه داشت که از جمله آنها میتوان به مدل کنترل فرایند آماری فورد برای تولید اشاره کرد. این روش از کنترل کیفیت بهتری برخوردار است و باعث میشود محصولات تولیدی با نیازهای عموم همخوانی بهتری داشته باشند.
-
فورد اکسپلورر
میزان فروش: ۸,۹۳۶ میلیون دستگاه
شاسیبلند چهار در اکسپلورر جانشین برانکو دو در شد و اولین بار در سال ۱۹۹۱ راهی بازار گردید. درست همانند تاروس، اکسپلورر نیز محصولی محبوب برای پلیس بود. با وجود فضای کابین و بار بزرگ و پیشرانههای مطمئن، اکسپلورر پرفروش ترین شاسیبلند آمریکایی به شمار میرود. این خودرو هماکنون در ششمین نسل خود قرار دارد.
-
اولدزموبیل ۸۸
میزان فروش: ۹,۶۴۷ میلیون دستگاه
سدان فول سایز ۸۸ بین سالهای ۱۹۴۹ تا ۱۹۹۹ تولید شده و در برههای از زمان پرسودترین خودروی اولدزموبیل بوده است. این خودرو حتی به عنوان اولین خودروی عضلانی دنیا نیز شناخته میشود هرچند شک و تردیدهایی درباره آن وجود دارد. ۸۸ در سالهای اولیه تولید جزو بهترین خودروهای آمریکایی بوده و از بدنهای سبکوزن و پیشرانه ۸ سیلندر پرقدرت سود برده است.
-
فورد موستانگ
میزان فروش: ۱۰,۲۰۰ میلیون دستگاه
موستانگ نمادین علاقه شدیدی به خودروهای عضلانی ایجاد کرد و از سال ۱۹۶۴ تاکنون در خط تولید حضور دارد. موستانگ هماکنون قدیمیترین خودروی فورد به شمار میرود. به منظور کاهش هزینهها، موستانگ از قطعات سایر محصولات فورد از جمله فالکن استفاده کرده است. در سال اول تولید حدود ۴۰۰ هزار دستگاه از این خودرو به فروش رفت و در همان روز اول به تنهایی ۲۲ هزار نفر آن را خریدند.
-
شورولت مالیبو
میزان فروش: ۱۱,۳۰۰ میلیون دستگاه
خودروی میان سایز مالیبو اولین بار در سال ۱۹۶۵ معرفی شد و تا به امروز در خط تولید قرار دارد هرچند وقفهای بین سالهای ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۷ در تولیدش وجود داشته است. مالیبو به خاطر کابین جادار و سواری نرم و بیصدا شناخته میشود و با وجود کاهش تقاضا برای سدان ها همچنان فروش مناسبی را تجربه میکند.
-
اولدزموبیل کاتلاس
میزان فروش: ۱۱,۹۰۰ میلیون دستگاه
کاتلاس اولین بار در سال ۱۹۶۱ رونمایی شد و محبوبترین خودروی آمریکایی تا سال ۱۹۷۷ به شمار میرفت و در آن سال فروش بیش از ۶۳۲ هزار دستگاهی را ثبت کرد. این خودرو نهایتاً در سال ۱۹۹۹ از خط تولید کنار رفت اما تأثیر زیادی روی صنعت خودروی جهانی گذاشت و موفقترین محصول اولدزموبیل لقب گرفت. کاتلاس به دلیل استایل شاخص و تجهیزات لوکس خود مشهور بوده است.
-
وانت پیکاپ رم
میزان فروش: ۱۲,۱۳۵ میلیون دستگاه
این وانت پیکاپ فول سایز از سال ۱۹۸۰ تاکنون در خط تولید قرار داشته و ابتدا با نام دوج رم عرضه شده است. رم به خاطر سواری نرم و راحت، قوای محرکه مطمئن و کابین جادار شناخته میشود و ۸ بار عنوان بهترین وانت پیکاپ موتور ترند را به خود اختصاص داده است. پیکاپ رم در پنجمین نسل خود قرار دارد.
-
شورولت سیلورادو
میزان فروش: ۱۴,۰۷۵ میلیون دستگاه
سیلورادو بهصورت وانت فول سایز، شاسی تنها و وانت مدیوم دیوتی تولید شده است. این خودرو در ابتدا تریم فول شورولت C/K در سال ۱۹۷۵ بود اما در سال ۱۹۹۹ به محصولی مستقل تبدیل شد و تا به امروز نیز در خط تولید حضور دارد. سیلورادو به همراه جی ام سی سیرا محصولی بسیار خوب بوده و مشتریان آن را به دلیل پیکربندیهای گوناگون و پرفورمنس خوب در جاده و آفرود دوست دارند.
-
فورد مدل T
میزان فروش: ۱۵ میلیون دستگاه
مدل T اولین خودروی تولید انبوه دنیا بود که باعث شد عموم مردم به این وسیله نقلیه دست یابند. خط تولید فورد باعث شد مدل T با قیمت پایینتر به دست مردم برسد. تا اوایل دهه ۲۰ میلادی نیمی از کل خودروهای دنیا ساخته فورد بودند. هنری فورد و پسرش ادسل ۱۵ میلیونمین مدل T تولیدی را در ۲۵ می ۱۹۲۷ راندند.
-
شورولت ایمپالا
میزان فروش: ۱۶,۷۰۰ میلیون دستگاه
ایمپالا پرچمدار محبوب شورولت در سالهای ۱۹۵۷ تا ۲۰۲۰ بوده هرچند در این سالها وقفههایی نیز در تولید آن رخ داده است. ایمپالا اولین خودرویی بود که از پسوند SS استفاده کرد و در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی علاقهمندان خودروهای عضلانی را به خود جذب نمود. در طول ۱۰ نسل تولیدی، ایمپالا جوایز زیادی را کسب کرده است.
-
فورد سری F
میزان فروش: بیش از ۴۰ میلیون دستگاه
نهایتاً به پرفروش ترین خودروی آمریکایی تاریخ یعنی فورد سری F میرسیم که از سال ۱۹۴۸ تولید میشود و چهل میلیونمین مدل تولیدی آن در ژانویه ۲۰۲۲ خط تولید را ترک کرده است. سری F اولین وانت پیکاپی بود که از پلتفرم اختصاصی استفاده کرد درحالیکه وانتهای قبلی دارای پلتفرم محصولات دیگری بودند. F-150 محبوبترین عضو خانواده سری F است و به خاطر انعطاف بالا، قابلیت اطمینان و دوام شناخته میشود.
source