بعد از افزایش ۳۲ درصدی قیمت ۱۶ محصول ایران خودرو در آذرماه، بار دیگر قیمت ۶ محصول آن هم به واسطه رینگ فولادی افزایش یافته است.
بعد از افزایش ۳۲ درصدی قیمت ۱۶ محصول ایران خودرو در آذرماه، بار دیگر قیمت ۶ محصول آن هم به واسطه رینگ فولادی افزایش یافته است. در نامه مدیرعامل ایران خودرو به اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس، قیمت سه مدل پژو ۲۰۷، دو مدل دنا و همچنین تارا اتوماتیک با رینگ فولادی افزایش یافته است.
در نامه اخیر علیمردان عظیمی به بورس که از برنامههای شرکت ایران خودرو برای خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت (ورشکستگی) پرده برداشته بود، در کنار تجدید ارزیابی داراییها، راهبردهای سودآوری نیز تعریف شده بود که در آنها، به روزآوری قیمت فروش محصولات و همچنین بهینهسازی ترکیب تولید و توسعه محصول مدنظر قرار گرفته است.
طبق این برنامه، ایران خودرو از سال گذشته در سه مرحله نسبت به افزایش قیمت محصولات تولیدی خود اقدام کرده و این در شرایطی است که عظیمی در نامه خود به بورس اعلام کرده که قرار است طی ۵ مرحله افزایش مبلغ فروش محصولات انجام شود.
مرحله اول مربوط به افزایش ۳۳ درصدی قیمت فروش خودروی سورن پلاس دوگانهسوز در خردادماه بوده، حال آنکه در مردادماه سال گذشته نیز، افزایش قیمت حدود ۴۰ درصدی ۶ محصول ارتقا یافته، کلید خورده است.
در آذرماه نیز ۱۶ خودروی این شرکت افزایش قیمت ۳۲ درصدی را به خود دیده است. حال در راستای به روزآوری قیمت فروش محصولات که مورد تاکید مدیرعامل ایرانخودرو بوده، دو مرحله دیگر نیز در دستور کار است که روز گذشته مرحله چهارم آن انجام شده و به معنای افزایش دوباره قیمت ۶ محصول به واسطه رینگ فولادی در خودروهای پرفروشی همچون دنا و پژو ۲۰۷ به شمار میرود.
بنابراین به نظر می رسد یک مرحله دیگر از افزایش قیمت محصولات ایران خودرو تا پایان سال در راه باشد. از سوی دیگر ورود خودروهای جدید در سبد محصولاتی این شرکت نیز در ذیل «راهبردهای سودآوری» قرار دارد.
خودروهای ارتقاء یافته، حذف خانواده پارس و جایگزینی گروه سورن به جای آن و همچنین تولید محصول جدید ری را و قراردادن آن در برنامه تولید سه ماهه پایانی امسال به عنوان راهبردهای سودآوری این شرکت یاد شده است.
در این میان هر چند بعد از حذف ارز نیمایی و جایگزین کردن ارز توافقی تجاری به جای آن، که موجب افزایش هزینه های تولید شده، این شرکت اعلام کرد که افزایش قیمت جدیدی در راه نیست؛ با این حال به نظر می رسد که مسیرهای رشد قیمت خودرو با عناوینی همچون «ارتقای محصولات تولیدی» یا نصب آپشن همچنان برای شرکت های خودروساز باز است.
بنابراین، با توجه به روند افزایش قیمتها و استراتژیهای فعلی، احتمال اجرای مرحله پنجم افزایش قیمت توسط این شرکت خودروساز تا پایان سال بسیار زیاد است.
دلایل رشد قیمت نیز تا حدودی مشخص است از جلمه تورم عمومی که باعث افزایش هزینه مواد اولیه، دستمزدها، و سایر هزینههای تولید شده است. از سوی دیگر نوسانات ارزی نیز تأثیر مستقیمی بر قیمت قطعات وارداتی و مواد اولیه دارد؛ به نحوی که با افزایش نرخ ارز، قیمت نهایی خودروها نیز افزایش یافته است.
این در شرایطی است که به دلیل محدودیتهای واردات و کاهش رقابت در بازار خودرو، شرکتهای داخلی فرصت بیشتری برای افزایش قیمت دارند، زیرا مصرفکنندگان گزینههای کمتری برای انتخاب دارند.
منبع خبر: دنیای اقتصاد
source