لزوم تشکیل مراکز اسقاط خودرو
سال 1960 اولین مرکز اسقاط خودرو و بازیافت در آمریکا تاسیس شد و به مرور این صنعت بزرگ، با استقبال مردم جهان روبرو شد. در ایران نیز پس از الزام اسقاط خودروهای فرسوده، مراکزی تحت این عنوان تشکیل شدند. این مراکز موظف بودند طبق قوانینی که از سوی دولت و از طریق ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده اطلاعرسانی میشود، فعالیت خود را گسترش و ادامه دهند.
سالهاست کلانشهرها با وجود کارخانهها، مراکز صنعتی و خودروهای فرسوده، انواع آلودگیها را تجربه میکنند. این آلایندهها، هشدار جدی برای محیط زیست به شمار رفته و شهروندان را با خطر انواع بیماریها روبهرو میکند. جدا ازاین، مالکین خودروهای فرسوده مدام با هزینههای تعمیر و نگهداری این خودروهای ازکارافتاده، دست و پنجه نرم میکنند و از نظر اقتصادی در تنگنا قرار میگیرند.
اینجا بود که اسقاط خودروهای ازکارافتاده، جدیتر شد و در راستای تحقق این هدف بزرگ، لازم بود مکانهایی مخصوص اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده ساخته شوند.
از زمان آغاز فعالیت مراکز اسقاط خودرو در کشورمان تا کنون، حدود 220 مرکز اسقاط خودرو شروع به فعالیت کرده است که توسعه صنعت یاسین، بزرگترین آنها به شمار میرود.
توسعه صنعت یاسین چه دستاوردهایی در حوزه اسقاط خودرو دارد؟
فعالیت «توسعه صنعت یاسین» از سال ۱۳۸۵ به عنوان مرجع اسقاط، بازیافت و نوسازی خودروهای فرسوده و با هدف کمک به حل مشکلات آلودگی هوا، کاهش تصادفات و نوسازی ناوگان حمل و نقل کلید خورد.
در این مرکز، خودروهای فرسوده پس از کارشناسی و جداسازی قطعات سالم و قابل استفاده، اسقاط شده و لاشه آنها به کارخانههایی نظیر فولادسازی عرضه میشود.
مرکز اسقاط و بازیافت توسعه صنعت یاسین در چارچوب قوانین و ضوابط تعیینشده، فعالیت خود را در دو شاخه اسقاط و بازیافت در سه استان اصفهان، شیراز و بوشهر توسعه داده و طی سالیان متمادی به جایگاه مناسب و مطمئنی برای مشتریان و متقاضیان اسقاط خودروهای فرسوده رسیده است. فعالیت این مجموعه در این سه استان بزرگ کشور با نامهای «توسعه صنعت یاسین»، «یاقوت صنعت سمیر» و «سامان صنعت آرنا» رقم خورده است.
مشاوره رایگان، رسیدگی سریع به درخواستها و خرید خودرو با بهترین قیمت، از دیگر خدمات این مراکز به شمار میروند. این سه مرکز اسقاط خودرو دارای مجوز رسمی از سازمان حمل و نقل و سوخت کشور و پروانه بهرهبرداری از وزارت صمت، مجری طرح اسقاط و بازیافت انواع خودروهای فرسوده سبک و سنگین(سواری ، وانت، کامیونت ، انواع کامیون کشنده ، مینی بوس و اتوبوس و موتور سیکلت) هستند. در ادامه، این سه مرکز را معرفی میکنیم.
مرکز اسقاط خودرو فرسوده اصفهان
شرکت «توسعه صنعت یاسین» با کد 1422 درمساحتی به وسعت 97 هزار متر مربع در کمربندی تیران شمالی واقع در استان اصفهان آماده خدمترسانی به متقاضیان محترم است.
مرکز اسقاط خودرو فرسوده فارس
شرکت «یاقوت صنعت سمیر» با کد 2621 در شهرک صنعتی بزرگ شیراز و مساحتی برابر ۲۴ هزار متر مربع مشغول فعالیت است.
مرکز اسقاط خودرو فرسوده بوشهر
شرکت «سامان صنعت آرنا» با کد 1611 واقع در بزرگراه بوشهر_ برازجان با مساحت ۲۰ هزار متر مربع به فعالیت گسترده خود ادامه میدهد.
هر یک از این مراکز، مجهز به پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا در اسقاط و بازیافت خودروهای از کار افتاده هستند.
مزایای مرکز اسقاط خودروی توسعه صنعت یاسین
از مهمترین اهداف مرکز توسعه صنعت یاسین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· کمک به صاحبان خودروهای فرسوده برای تعویض خودرو
· کاهش آلایندهها
· بازیافت قطعات قابل استفاده
· کاهش خطرات رانندگی و افزایش امنیت
توسعه صنعت یاسین چگونه بزرگترین مرکز اسقاط خودرو در ایران شد؟
فرآیند اسقاط خودرو فرسوده نیاز به یک برنامهریزی جامع و مدون دارد که شاید بتوان تصمیم جدی مالکین خودروهای فرسوده، مبنی بر اسقاط ماشینهای سالخوردهشان را اولین گام در این مسیر دانست.
توسعه صنعت یاسین در این مسیر موفق بوده و توانسته به پشتوانه سالها تجربه و تخصص در اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده، برتری خود را نسبت به دیگر مراکز نشان دهد. از دیگر ویژگیهای قابل توجه این مجموعه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· دارای مجوز رسمی از وزرات صنعت، معدن و تجارت در طرحهای نقدی و جایگزین
· دریافت نشان کیفیت از وزارت صمت در سال 1393
· خرید خودروهای فرسوده با بهترین قیمت
· اختصاص فضای بیش از 140 هزار مترمربع برای نگهداری خودروهای فرسوده و بازیافت مواد و قطعات اسقاطی
· پاسخ به همه نیازهای صاحبان خودروهای فرسوده
· دارای تجهیزات و استانداردهای فنی
· ارائه مشاوره رایگان
توسعه صنعت یاسین از چه طرحهایی پشتیبانی میکند؟
یکی از موانعی که بر سر راه صاحبان خودروهای فرسوده وجود دارد، هزینه خرید خودروی نو و صفر کیلومتر است. به همین خاطر ممکن است بسیاری از افراد، اسقاط خودروی خود را به تعویق بیندازند تا بتوانند هزینه خودروی نو را جمعآوری کنند. برای حل این معضل، دولت چند طرح را برای اجرا در دستور کار خود قرار داده است که توسعه صنعت یاسین از هر دو طرحی که توضیح داده میشود پشتیبانی میکند:
طرح نقدی
در این طرح، افراد در سایت نوسازی خودرو ثبت نام میکنند. پس از آن، میتوانند خودروی خود را به مراکز توسعه صنعت یاسین تحویل دهند.
در مراکز سهگانه توسعه صنعت یاسین، بدنه خودرو، موتور، شاسی، رنگ، سن و دیگر موارد توسط کارشناس بررسی خواهد شد، سپس بر اساس نتایج به دست آمده، قیمت خودرو فرسوده اعلام میشود. در ادامه، مقدار اعلام شده همراه با گواهی اسقاطی که از سوی مراکز توسعه صنعت یاسین صادر شده، به مالک خودرو فرسوده تحویل داده میشود. مالک خودرو پس از اسقاط خودروی خود، میتواند از وام اسقاط خودرو فرسوده نیز استفاده کند. این وام به عنوان کمکهزینه برای تعویض خودروی فرسوده با خودروی صفر کیلومتر است.
طرح جایگزینی
طرح دیگری که به بررسی آن میپردازیم طرح جایگزینی است که با همکاری شرکتهای خودروساز اجرا میشود. بر همین اساس، شرکتهای خودروسازی در سال ۱۴۰۱ متعهد شدهاند که ۲۰ درصد از برندگان قرعهکشی طرح یکپارچه خودرو را از میان دارندگان خودروهای فرسوده انتخاب کنند.
دارندگان خودروهای فرسوده برای استفاده از این طرح، باید در زمان نامنویسی طرح یکپارچه خودرو، در سامانه نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده به آدرس www.nnhk.ir ثبتنام کنند. این مرکز شرایط افراد را بررسی کرده و شرکت آنها در قرعهکشی را تایید خواهد کرد. این شرایط شامل موارد زیر میشود:
· متقاضی، مالک خودروی فرسوده باشد.
· مالک خودرو فرسوده بالای ۱۸ سال سن داشته باشد.
· از آخرین خرید خودرو توسط مالک، بیش از ۴ سال گذشته باشد.
· سند وکالتی مورد پذیرش نیست.
در صورت دارا بودن این شرایط، فرد در قرعهکشی شرکت داده میشود. پس از برنده شدن نیز تا دو ماه به مالک خودروی فرسوده فرصت داده میشود تا خودروی خود را به مراکز اسقاط توسعه صنعت یاسین تحویل دهد. پس از آن، خودروی صفر طبق تاریخ اعلام شده از سوی شرکت خودروساز به فرد متقاضی تحویل داده میشود.
سخن آخر
با بزرگترین مرکز اسقاط خودروی ایران آشنا شدید. اعتبار «توسعه صنعت یاسین» به عنوان بزرگترین مرکز اسقاط خودروی ایران به دلیل عملکرد مطلوب این شرکت در جلب رضایت مراجعهکنندگان در سالهای گذشته بوده است.
source