مک مورتری اسپرلینگ علاوهبر ثبت رکورد بهتر از خودروی فرمول یک، وارونگی در حالت سکون را هم به نمایش درآورد. این رویداد شوخی اول آوریل نیست و در پیست تاپ گیر انجام شد!


کونیگزگ یسکو (Koenigsegg Jesko) و استون مارتین والکری (Aston Martin Valkyrie) ردپاهای بزرگی در پیست دنسفولد (Dunsfold) تاپ گیر به جای گذاشتند، اما اسپرلینگ (Spéirling) کوچک و قدرتمند ساخت شرکت تازه تاسیس مکمورتری با حرکتی چابک از آنها پیشی گرفت و یک زمان خیرهکننده جدید به ثبت رساند.
بیشتر بخوانید:
استیگ راننده همیشگی و سفیدپوش تاپ گیر، پشت فرمان اسپیرلینگ ۱۰۰۰ اسببخار، مجهز به سیستم فن ویژه برای افزایش دان فورس، زمان باورنکردنی ۵۵.۹ ثانیه را ثبت کرد که ۳.۱ ثانیه سریعتر از رکورددار قبلی است. آن خودرو، همانطور که احتمالاً به خاطر دارید، رنو R24 فرمول یک در سال ۲۰۰۴ بود.
آیا میخواهید سریعترین دقیقه پشت فرمان خودرویی با سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۱/۳۸ ثانیه را تماشا کنید؟ ویدیوی بالا را پخش کنید تا ببینید استیگ چگونه بهترین روز سال ۲۰۲۵ خود را سپری میکند!
تنها خودروی جهان که در سرعت صفر، وارونه میشود!
آنها واقعاً این کار را انجام دادند. تا آنجا که Top Gear به خاطر دارد، این جمله قدیمی که “یک ماشین فرمول یک میتواند وارونه برود” در حد شوخی بوده است؛ اما به نظر میرسد مکمورتی (McMurtry) همه چیز را جدی گرفته و حالا واقعی کرده است.
درست پس از شکستن رکورد ۲۰ ساله در پیست تاپ گیر، مکمورتری خودروی خارقالعاده و رکوردشکن اسپیرلینگ (Spéirling) با قدرت ۱۰۰۰ اسب بخار و مجهز به سیستم فنمحور را روی یک رمپ فرستاد و آن را وارونه راند. یک رکورد جدید شکست و در این فرآیند، ذهن بسیاری از افراد را متحیر کرد.
در حالی که شما سعی میکنید این اتفاق باورنکردنی را هضم کنید؛ همه چیز عجیب به نظر میرسد: یک خودروی الکتریکی بسیار قدرتمند و بسیار سبکزون با نیروی داونفورس باورنکردنی که رانندگی کاملاً وارونه را به واقعیت تبدیل کرده است. اینجا توماس ییتس (Thomas Yates)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران مکمورتری، صحبت میکند:
این فقط یک روز فوقالعاده در محل کار بود.» — شاید این بزرگترین کمگویی تاریخ باشد! — «بستن کمربندها و رانندگی در حالت وارونه یک تجربه کاملاً سوررئال بود. ۲۰۰۰ کیلوگرم نیروی داونفورسی که سیستم فن میتواند تولید کند، واقعاً شگفتانگیز است.
این نمایش یک اثبات مفهومی هیجانانگیز با استفاده از یک سازه کوچک و اختصاصی بود، اما شاید این فقط آغاز چیزی باشد که امکانپذیر است.
ییتس، خودروی اسپیرلینگ را روی یک رمپ شتاب داد و سپس به یک سکوی ویژه و اختصاصی هدایت کرد. سپس چرخید تا هایپرکار کاملاً وارونه شود. بعد، خودرو به لطف سیستم «داونفورس بر حسب نیاز» اسپیرلینگ به این سکو چسبید — سیستمی که البته برای عملکرد نیازی به سرعت ندارد. این اساساً یک سیستم مکش است که در شرایط عادی رانندگی به خودرو اجازه میدهد با سرعت رکوردشکن دور پیست بزند؛ اما اینجا، از این سیستم برای جلوگیری از سقوط استفاده شد.
مکمورتری گفت:
پس از وارونه شدن کامل، توماس بدون هیچ حمایت اضافی به حرکت رو به جلو ادامه داد. با یک مسیر وارونه طولانیتر یا یک تونل مناسب، شاید بتوانیم حتی بیشتر برانیم.
source