به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در جلسهای که در تاریخ 16 آوریل پیرامون مدیریت وسایل نقلیه هوشمند برگزار شد، مقامات MIIT مجموعهای از محدودیت های جامع را ارائه دادند. این وزارتخانه استفاده از روش رایج صنعت خودروسازی به اسم به «برنامه های تست بتای کاربران پیشگام» را ممنوع کرده است. مقامات اعلام کردند که «آزمایش عمومی، چه با هزار یا حتی ده ها هزار نفر انجام میشوند باید از تایید سازمان های رسمی را دریافت کنند.»
این تصمیم عملاً به شیوهای الهام گرفته از صنعت گوشی های هوشمند پایان میدهد، شیوهای که در آن خودروسازان کاربران اولیه را برای آزمایش و ارائه بازخورد درباره قابلیت های جدید سیستم رانندگی خودران تشویق و جذب میکردند.
از این پس خودروسازان باید از به کار بردن اصطلاحاتی مثل «رانندگی خودکار» ، «رانندگی خودران» ، «رانندگی هوشمند» یا «رانندگی هوشمند پیشرفته» در تبلیغات محصولاتشان خودداری کنند. در عوض خودروسازی موظف شدهاند که از اصطلاحاتی مثل «رانندگی کمکی سطح (عدد L)» استفاده کرده و دقیقا به طبقه بندی سطوح مختلف اتوماسیون پایبند باشند.
حالا ویژگی هایی که بدون نظارت راننده عمل میکنند مثل «پارک خودکار یا valet parking» ، «فراخوانی خودرو از راه دور با یک لمس یا one-touch summoning» و حتی «کنترل از راه دور» ممنوع شدهاند. وزارتخانه تأکید کرده است که این ویژگی ها برای محصولات تأیید نخواهند شد چون که نمیتوانند تضمینی برای درگیری فعال راننده و ایمنی عملیاتی آن با خودرو را فراهم کنند.
طبق این مقررات، سیستم های نظارت بر راننده نباید قابلیت غیرفعال کردن داشته باشند و باید بتوانند تشخیص دهند که آیا راننده دست های خود را از روی فرمان برداشته است یا نه. اگر مدت زمان تشخیص «برداشتن دست ها از روی فرمان» بیش از 60 ثانیه شود، سیستم اتوماتیک خودرو موظف است اقدامات کاهش ریسک را اجرا کند، اقداماتی مثل کاهش سرعت، روشن کردن چراغ های خطر یا توقف کامل خودرو در کنار جاده، جزو این پروتکل هستند.
وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین از آپدیت مکرر از راه دور یا به اختصار OTA انتقاد کرده و در ادامه اعلام کرده است که یکی از اهداف مقررات جدید کاهش آپدیت های مکرر OTA و بهبود مدیریت ریسک نسخه های مختلف است. از این به بعد، به آپدیت هاس اضطراری نیازمند انجام مراحل فراخوان رسمی و تأیید اداره کل نظارت بر بازار یا همان State Administration for Market Regulation خواهند بود.
ناظران صنعت خودرو خاطرنشان میکنند که این مقررات در حادثه یک دستگاه خودرو شیائومی اعلام شدهاند که اخیرا باعث مرگ 3 نفر سرنشین خودرو شد و جنجال خبری بسیاری به پا کرد. حادثهای که باعث شده مقامات ایمنی چین نظارت قوی بر روی توسعه سریع فناوری های جدید را در اولویت خود دهند. همزمان شدن این تصمیم دولت چین با نمایشگاه خودروی شانگهای، جایی که قرار بود تکنولوژی ها و قابلیت های رانندگی خودران به شکل گستردهای معرفی شوند، نشان دهنده عزم جدی دولت این کشور برای اعمال نظارت های سخت گیرانهای بر این حوزه است.
قوانین جدید مخصوصا شرکت هایی را تحت تأثیر قرار میدهند که خود را به عنوان پیشگامان تکنولوژی های خودران معرفی کردهاند. شرکت هایی مثل Huawei ، Xpeng ، Li Auto و Nio جزو کمپانی های پیشرو در این زمینه هستند. از طرفی این تغییرات ممکن است به نفع خودروسازان سنتی تمام شود که رویکردی محتاطانهتر نسبت به فناوری های خودران در پیش گرفتهاند.
از زمان انتشار این خبر هم شاخص سهام بخش خودرو چین روند نزولی دارد، به شکلی که سهام شرکت BAIC نزدیک به 7٪ و سهام Seres بیشتر از 5٪ کاهش پیدا کردهاند.
source