امید محمدی؛ بازار: اهداف بلند پروازانه و بحث برانگیز در کنار تنش های گسترده با هیئت مدیره استلانتیس عامل اصلی استعفا کارلوس تاوارس از مدیریت چهارمین خودروساز بزرگ دنیا بود. استعفا تاوارس درحالی انجام شد که هیئت مدیره استلانتیس طی یک ماه اخیر از برنامه های وی اعلام حمایت کرده بودند.
گزارش رسانه های اروپایی حاکی از آن است که برخی از اعضای هیئت مدیره استلانتیس نسبت به رویکرد تهاجمی تاوارس در کاهش هزینه ها، افزایش فروش، شیوه تعامل با زنجیره تامین، شکایت نمایندگی ها و اتحادیه های کارگری اعلام نارضایتی داشتند. این عوامل سبب ایجاد اتفاق نظر در هیئت مدیره استلانتیس جهت کناره گیری مدیرعامل بلندپرواز چهارمین خودروساز بزرگ دنیا شد.
بحران چالش های مدیریتی
در ماه نوامبر سال میلادی جاری شرایط برای تداوم حضور «کارلوس تاوارس» در استلانتیس بحرانی شد، این مدیرعامل «فرانسوی» با کناره گیری از استلانتیس سبب کاهش ارزش سهام آن شد. گروه خودروسازی استلانتیس چهارمین خودروساز بزرگ جهان است که برندهای معتبر و مشهوری مانند جیپ، فیات، پژو و رم را در زیرمجموعه دارد. استلانتیس تاکنون جزئیات دقیقی از دلیل خروج این مدیرعامل فرانسوی منتشر نکرده و همزان تاوارس از واکنش به اظهار نظر رسانه ها خودداری کرده است.
در ماه اکتبر(مهرماه) سال میلادی جاری، کارلوس تاوارس طی حضور در نمایشگاه خودرو پاریس از عملکرد مدیرعامل بخش آمریکای شمالی استلانتیس به طور علنی انتقاد کرد. این انتقاد ناشی از کاهش فروش و افزایش موجودی انبارها بود، پس از سخنرانی تاوارس در نمایشگاه مذکور هیئت مدیره چهارمین خودروساز از او حمایت کرد. اما در ماه نوامبر تاوارس در هیئت مدیره استلانتیس به صراحت اعلام کرده بود که اعضای هیئت مدیره نباید در تصمیمات او دخالت کنند.
هیئت مدیره استلانتیس علاوه بر نگرانی در خصوص رفتار وی، از تمرکز بیش از حد تاوارس به کاهش هزینه ها و احتمال ایجاد اختلال در زنجیره تامین و نارضایتی نمایندگی ها کلافه بودند. اعضای هیئت مدیره چهارمین خودروساز بزرگ دنیا معتقدند؛ «پیشتر که سودآوری دو رقمی شرکت مورد توجه بود، رفتارهای تاوارس نادیده گرفته می شد اما اکنون به یک چالش جدی برای تداوم فعالیت این شرکت تبدیل شده است.»
بر اساس گزارش رسانه های اروپایی، استلانتیس از نظر قیمت گذاری در بازارهای آمریکا و اروپا قدرت رقابت خود را از دست داده و سهام این شرکت تاکنون ۴۳ درصد کاهش یافته است
آینده نامعلوم استلانتیس
برکناری تاوارس بدون تعیین جانشین، هیئت مدیره استلانتیس را با وظیفه دشواری روبه رو کرده است؛ مدیریت یک شرکت جهانی با ۱۴ برند خودروسازی در کنار کاهش سهم بازار در اروپا و آمریکا توام با مقابله با رقبای چینی در حوزه خودروهای الکتریکی و پاسخ به استانداردهای سختگیرانه زیست محیطی اروپا و سیاست های تجاری آمریکا، سخت تر از گذشته شده است.
بر اساس گزارش رسانه های اروپایی، استلانتیس از نظر قیمت گذاری در بازارهای آمریکا و اروپا قدرت رقابت خود را از دست داده و سهام این شرکت تاکنون ۴۳ درصد کاهش یافته است.
تنش تاوارس با اتحادیه ها و تامینکنندگان
درگیری های کارلوس تاوارس تنها محدود به هیئت مدیره نبوده، بلکه وی با اتحادیه های کارگری، دولت های ایتالیا و فرانسه و تامین کنندگان استلانتیس اختلافاتی داشت. منابع نزدیک به تاوارس گفتند که رویکرد او در جایگزینی تامین کنندگان قدیمی با گزینه های ارزان تر، زنجیره تامین شرکت را مختل کرده بود. یکی از منابع نزدیک به وی اظهار داشت؛ «نمی توانید به تامین کنندگان با سابقه بگویید دیگر نیازی به شما نداریم، این اقدام فرآیند تولید خودروها را به خطر می اندازد.»
از دیگر اختلافات کارلوس تاوارس با هیئت مدیره استلانتیس می توان به اهداف افزایش سهم خودروهای الکتریکی اشاره کرد
حساسیت در فروش خودرو
از دیگر اختلافات کارلوس تاوارس با هیئت مدیره استلانتیس می توان به اهداف افزایش سهم خودروهای الکتریکی اشاره کرد. او معتقد بود که استلانتیس باید بدون «لابی گری» برای تغییر قوانین اتحادیه اروپا به اهداف تعیین شده دست یابد. این رویکرد هیئت مدیره را نگران کرد؛ چرا که احتمال جریمه های سنگین و کاهش چشمگیر فروش خودروهای احتراقی را در پی داشت.
تاوارس همچنین برنامه هایی برای کاهش شدید هزینه های تولید خودرو در اروپا و تغییر سیاست های مدیریت نقدینگی داشت، احتمالا اجرای این برنامه ها می توانست سال میلادی آینده سبب کاهش سوددهی استلانتیس شود.
اختلاف نظرهای عمیق بر سر اهداف بلند مدت و رویکرد مدیریتی، کارلوس تاوارس را به سمت پایان دوره مدیریتی در استلانتیس سوق داد، در حال حاضر چهارمین خودروساز بزرگ دنیا با چالش های متعدد انتخاب و یافتن مدیرعامل جدید مواجه است.
source