Wp Header Logo 335.png








 صادرات گاز ترکمنستان به عراق از مسیر ایران


کارشناس بین‌الملل حوزه انرژی درباره قرارداد گازی ترکمنستان و عراق اظهار داشت: برنامه صادرات گاز ترکمنستان به عراق از مسیر ایران خواهد بود و این پروژه مثبت و به نفع هر سه کشور است.




به گزارش تجارت نیوز،

اخیرا مقامات عراقی اعلام کرده‌اند که طبق توافق صورت گرفته بنا بر این است ترکمنستان، ۵۰ درصد از نیاز نیروگاه‌های عراق را تأمین کند.

وزارت برق عراق با اشاره به برنامه‌ریزی‌های این وزارتخانه و بررسی طرح‌های جایگزین برای جبران کمبود واردات گاز از ایران تصریح کرده است: توافق‌نامه تأمین گاز از ترکمنستان ۵۰ درصد از نیاز نیروگاه‌ها را تأمین خواهد کرد.

به گفته احمد موسی سخنگوی وزارت برق عراق برخی نیروگاه‌ها هنوز تحت‌تأثیر توقف گاز ایران قرار دارند در حالیکه برنامه‌های جایگزین در هماهنگی با وزارت نفت در حال اجراست تا گاز ترکمنستان وارد کشور و اقدامات مالی مرتبط با آن نیز تکمیل شود.

صباح زنگنه، درباره قرارداد گازی ترکمنستان و عراق اظهار داشت: برنامه صادرات گاز ترکمنستان به عراق از مسیر ایران خواهد بود و این پروژه مثبت و به نفع هر سه کشور است، در این مسیر ترکمنستان می‌تواند گاز خود را به فروش برساند، عراق نیاز گاز نیروگاهی و کمبود دریافت گاز از ایران را جبران و از بحران اجتماعی که به دلیل کاهش دریافت گاز از ایران اتفاق می‌افتد نجات پیدا می‌کند، ایران هم می‌تواند حق ترانزیت دریافت و کسب درآمد کند.

وی افزود: وقتی از کریدور حرف می‌زنیم یعنی اینکه عبور انرژی برق، گاز و یا نفت از یک کشوری به آن کشور اعتبار می‌د‌هد، بعبارت دیگر به این معناست که دو کشوری که در شمال و غرب کشور قرار دارند به ما اعتماد دارند که حاضر شدند انرژی مورد نیاز خود را از ایران عبور دهند، این به معنای ایفای نقش در کریدور شمال جنوب است و به لحاظ لجستیک و فنی برای هر سه کشور مهم و مثبت خواهد بود.

این کارشناس بین‌الملل حوزه انرژی درباره اینکه آیا گاز ایران از بازار عراق کنار گذاشته خواهد شد، گفت: اکنون آنچه برای ما نگران‌کننده است اینکه افت تولید داریم، ما باید نگران این باشیم که قدرت در استخراج و تولید گاز چه به صورت ال‌پی‌جی، ال‌ان‌جی و  خط لوله را گسترش دهیم و این نیازمند سرمایه‌گذاری عظیم در میادین نفتی و  گازی است، باید از تکنولوژی جدید استفاده کنیم، فازهای پارس جنوبی نیاز به تکنولوژی و سرمایه هنگفت به میزان حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار دارد اگر این امکان فراهم شود؛ می‌توانیم به همه کشورهای اطراف از ترکیه تا عراق و پاکستان صادرات داشته باشیم و نیاز گازی همسایگان را تامین کنیم.

وی تاکید کرد: نگران این نباشیم که ترکمنستان بخشی از بازار ما را می‌گیرد، ما به ترکمنستان و عراق کمک می‌کنیم که نیازهایشان را تامین کنند، ما هم از این مسیر درآمد خواهیم داشت. هر زمان که سرمایه تامین شود و تکنولوژی جدید بکار بگیریم قدرت ما در تامین گاز هم برای نیاز داخل کشور هم همسایگان بیشتر خواهد شد، ما باید بتوانیم گاز را به ال‌ان‌جی تبدیل و به کشورهایی مثل ژاپن و سایر کشورهای دور انتقال دهیم.

زنگنه با بیان اینکه باید ایران تبدیل به هاب تبادلات انرژی شود، خاطرنشان کرد: ما باید روی نقل و انتقال همه انواع انرژی از جمله گاز از مسیر خط لوله و ال‌ان‌جی و یا برق کار کنیم، امنیت ما در این است که قدرت‌مان را در زمینه استخراج و فراوری فراورده گاز و نفت افزایش دهیم.

وی بیان کرد: نیاز انرژی عراق روز به روز در حال افزایش است اکنون عراق از ابتدای قرارداد گازی که با ایران داشته حدود ۳۰ درصد افزایش جمعیت داشته است، افزایش جمعیت یعنی افزایش نیاز به انرژی و تولید برق و تبدیل گاز به دیگر محصولات  است، امروز نیاز عراق به گاز به اندازه گذشته نیست و هر سال درحال افزایش است، ما نیز باید سعی کنیم تولیدات خودمان را در سطح بازار آینده کشورهای همسایه برسانیم از جمله اینکه کشور عراق در آینده ۳۰ درصد نیاز بیشتری به گاز دارد و ما اگر بدنبال درآمدزایی هستیم بایداین موضوعات را پیش‌بینی کنیم.

این کارشناس بین‌الملل حوزه انرژی یادآور شد: ما اکنون باوجودی که تمام فازهای پارس جنوبی را راه‌اندازی کرده‌ایم با کمبود گا مواجهیم تا جایی که مجبور می‌شویم صنایع بزرگ را تعطیل کنیم و این نگران‌کننده است، اکنون آنچه باید در اولویت قرار گیرد اینکه تکنولوژی جدید بکار ببریم و بهینه‌سازی مصرف انرژی داشته باشیم تا جوابگوی نیاز فزاینده جامعه به انرژی و گاز باشیم.





منبع :


ایلنا





source

separjelo.ir

توسط separjelo.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *