جهان صنعت نیوز – بورس در روز گذشته با رشد ۰.۰۸ درصدی به عدد ۲۷۶۱۰۰۵ واحد رسید و در این سطح تثبیت شد. حجم معاملات در بازار به ۲۲ میلیارد ورقه سهم و ارزش آن به ۲۲ هزار میلیارد تومان رسید. سرانه خرید به ۵۷ میلیون تومان و سرانه فروش به ۶۳ میلیون تومان رسید که نتیجه آن خروج ۵۰ میلیارد تومان پول از بازار بود. در معاملات حقیقیها، ارزش خرید ۱۰.۹ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آنها ۱۱ هزار میلیارد تومان بود که نشان میدهد در سمت فروش قرار داشتند. از سوی دیگر، حقوقیها با ارزش خرید ۱۰.۴ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان بیشتر در سمت خرید بودند.
سرمایهگذاران غیرمستقیم چه کردند؟
در صندوقهای سهامی ارزش معاملات به چهار هزار میلیارد تومان رسید، سرانه خرید ۱۳۰ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۳۹ میلیون تومان بود و در نتیجه ۱۴ میلیارد تومان پول وارد این صندوقها شد. در صندوقهای درآمدثابت ارزش معاملات ۱۲ هزار میلیارد تومان بود و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۱۰۵ و ۱۳۱ میلیون تومان ثبت شد که منجر به ورود ۱۵۳ میلیارد تومان پول شد. در صندوقهای اهرمی ارزش معاملات سه هزار میلیارد تومان، سرانه خرید ۱۹۰ میلیون تومان و سرانه فروش ۲۵۱ میلیون تومان بود که در نهایت ۲۰ میلیارد تومان پول به این صندوقها وارد شد. صندوقهای طلا ارزش معاملاتی معادل دو هزار میلیارد تومان داشتند و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۳۷ و ۷۲ میلیون تومان بود و با ورود ۴۰۹ میلیارد تومان مواجه شدند. در صندوقهای املاک و مستغلات ارزش معاملات ۲۶۳ میلیارد تومان بود و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۷۲ و ۸۰ میلیون تومان ثبت شد که نتیجه آن خروج ۶ میلیارد تومان بود. در صندوقهای کالایی ارزش معاملات ۵۵ میلیارد تومان بود، سرانه خرید ۳۴ میلیون تومان و سرانه فروش ۳۹ میلیون تومان بود که منجر به ورود ۴ میلیارد تومان پول شد. در نهایت، صندوقهای مختلط با ارزش معاملات ۳۰ میلیارد تومان و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۳۷ و ۹۷ میلیون تومان، خروج ۵ میلیارد تومان را تجربه کردند.
پیش بینی بورس
پس از رشدی که شاخص کل تا حوالی دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحد تجربه کرد، طبیعی بود که بازار وارد یک دوره اصلاح شود، اما به نظر میرسد این اصلاح به پایان خود نزدیک شده است. شرایط بنیادی بازار تغییری نکرده و همچنان قوی و پایدار است. عواملی مثل افزایش نرخ ارز، اخبار مثبت اقتصادی، احتمال پیوستن ایران به FATF، رشد نرخ در صنایع مختلف و عرضه دوباره کالاهایی مثل خودرو در بورس کالا از جمله مواردی هستند که همچنان به بازار نیروی مثبت میدهند. برخلاف نگرانیهایی که برخی نسبت به ریزشی مشابه سال ۹۹ دارند، باید گفت رشد اخیر بازار کاملاً مبتنی بر واقعیتهای بنیادی بوده و احتمال ریزش شدید کم است. همچنین محدوده شاخص بین ۲.۷ تا ۲.۷۵ میلیون واحد بهعنوان یک حمایت قوی عمل میکند و از اینجا به بعد بازار میتواند با تکیه بر گزارشهای مالی ۹ ماهه شرکتها و پیشبینیهای دقیقتر برای سال ۱۴۰۴، رشد منطقیتری را ادامه دهد. برای معاملات روز سهشنبه هم انتظار میرود روندی مثبت و متعادل داشته باشیم، چراکه هیجانات مربوط به تحولات سیاسی خارجی مثل ماجرای دولت دوم ترامپ بیشتر بهانهای برای اصلاح بود.
اخبار برگزیدهبورس
source